Papierwerk

Wanneer u gaat bouwen dienen er diverse vergunningen aangevraagd te worden. Wees gerust: wij nemen alle werkzaamheden voor vergunningen en andere aanvragen voor onze rekening.

Een goede voorbereiding

In deze fase wordt het schetsontwerp verder uitgewerkt in een definitief ontwerp. Hierbij dragen wij zorg voor de diverse benodigde stukken. Zo regelen wij onder andere de omgevingsvergunning, vragen wij de nutsvoorzieningen aan en wordt het elektraplan opgesteld. De constructies worden doorgerekend en alles wordt vastgelegd in werktekeningen en bestek.

Vanzelfsprekend begeleiden onze experts u bij met maken van de keuzes voor materiaalgebruik en verschillende installaties. Daarnaast bent u bij onze onderaannemers van harte welkom voor inspiratie en advies op het gebied van keukens, sanitair en tegelwerk.

Kortom in deze fase gebeurt er veel tegelijkertijd en wordt uw woning tot in het kleinste detail samen met u besproken en uitgewerkt. Het is prachtig om alles te zien samenkomen en aan het einde van deze fase kunnen we met vertrouwen op naar de volgende stap in het proces: een voorspoedige bouw!

We verzorgen ruim voordat we gaan bouwen onder andere het volgende:

Welstandsaanvraag

We bereiden de aanvraag voor en sturen deze naar uw gemeente.

Technische tekeningen en omschrijving

Dit doen we samen doen, we nemen u stap voor stap mee door de benodigde gegevens en informatie. We bespreken de te gebruiken materialen, maar ook waar de wasmachine komt en wat de draairichting van de deuren moet worden.

BENG en MPG

Om vergunning te krijgen dient uw woning bouwfysisch te voldoen aan allerlei eisen ten aanzien van energie en duurzaamheid. Wij zorgen voor de juiste rapporten.

Omgevingsvergunning­saanvraag

Na uw akkoord op de plannen verzorgen wij het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Werktekening

We maken gedetailleerde werktekeningen zodat de uitvoering aan de slag kan.

Papierwerk?

Bij het bouwen van een woning komt veel papierwerk kijken. Het hoort er nu eenmaal bij. Maar geen zorgen: u kunt alles met een gerust hart aan ons overlaten.

Wij verzorgen namelijk alle aanvragen en communicatie richting de gemeente, van Welstand tot omgevingsvergunning. Ook het aanvragen van elektra en water nemen we voor onze rekening. Hebben we iets van u nodig? Dan hoort u dat vanzelf.

Naast de bouwtekeningen werken we ook een lichtplan en het bestek uit. Samen met u bepalen we alle details en leggen die vast. Welke deuren kiest u? Welk type beslag? Waar komt verlichting? Welke kleur krijgt uw hardhouten trap? Tot en met het laatste stopcontact bespreken we uw woning. Het vormt de leidraad voor onze bouwteams.

Na deze fase nemen we samen de volgende stap:

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.