Uw huis laten ontwerpen

De knoop is doorgehakt: u gaat een huis bouwen. Het duurt niet lang meer voordat uw dromen werkelijkheid worden. Wat gebeurt er allemaal in de ontwerpfase?

Aan de slag met onze architect

Gefeliciteerd! U heeft een eigen bouwkavel waarop uw droomhuis gerealiseerd gaat worden.  Misschien heeft u  al nagedacht over welke eisen u stelt aan uw nieuwe woning? 

Samen met de architect gaat u uw woonwensen vorm geven. Hierbij wordt onder andere gelet op de vorm, uitstraling, beleving en situering van uw woning op de kavel. Dit resulteert in een schetsontwerp dat zal worden getoetst aan het bestemmingsplan en beeldkwaliteits-plan. Tijdens dit proces onderscheiden wij ons als ontwerpende bouwer door continu uw budget te bewaken en gemaakte keuzes te toetsen. We hebben alle expertise in eigen huis, zo is er vanaf het begin volledige controle over alle facetten van het traject. Dit resulteert in een huis op maat!

U heeft vanaf het begin tot het einde een vast aanspreekpunt binnen de organisatie die u op de hoogte houdt en die altijd voor u klaar staat mocht u vragen hebben. Uit ervaring weten we dat deze persoonlijke benadering erg op prijs gesteld wordt door onze klanten en dat het proces hierdoor overzichtelijk en efficiënt verloopt. De lijntjes zijn kort en een  goede communicatie zorgt voor duidelijkheid en vertrouwen. 

We behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

Uitstraling

Welke stijl en type woning kiest u? Welk materiaal en kleur kiest u voor de gevel?

Budget

Hoe verwerken we al uw ideeën in een ontwerp, rekening houdend met uw budget?

Architect

Samen bespreekt u alle details, van het aantal slaapkamers tot aan het moment van zonlicht in uw badkamer.

Schetsontwerp

De eerste schetsen worden gemaakt en getoetst aan het bestemmingsplan.

Eerste impressie

We tonen u een eerste impressie van wat uw nieuwe woning kan worden!

Ontmoet onze architecten

We trekken intensief op met onafhankelijke architectenbureaus. Wij kennen hen, zij kennen ons. En dat is in úw voordeel.

Onze vaste architecten weten waaraan een tekening voor Roscobouw moet voldoen. Zij houden rekening met uw bouwbudget. Door de intensieve samenwerking zijn zij op de hoogte van de actuele techniek en prijzen. Zo werken we aan een ideale voorbereiding. Dat leidt tot een efficiëntere bouw en (dus) een betere prijs.

Na de ontwerpfase nemen we samen de volgende stap:

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
20 april 2024
.