Onze werkwijze

Tijdens het bouwen van uw eigen huis doorloopt u samen met ons verschillende fases.
Hieronder is een overzicht van de stappen te zien. Belangrijk hierbij om te weten is dat u tijdens al deze
fases altijd uw vaste aanspreekpunt heeft bij Roscobouw, dat werkt wel zo fijn!

Een warm welkom

Kennismakings­gesprek

Wat fijn dat wij u mogen verwelkomen in onze sfeervolle showroom! Een plek waar u inspiratie op kan doen en waar verschillende toepassingen van materialen te zien zijn.
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over het bouwen van een eigen huis, wij informeren u graag.

Tijdens een persoonlijk gesprek lichten wij met veel plezier toe wat Roscobouw voor u kan betekenen. U mag altijd contact met ons opnemen voor een afspraak of kom langs tijdens één van onze infodagen.

Wanneer u in het bezit bent van een bouwkavel dan kunt u samen met één van onze architecten een ontwerp op maat gaan maken.

Aan de slag met onze architect

Ontwerp

Gefeliciteerd! U heeft een eigen bouwkavel waarop uw droomhuis gerealiseerd gaat worden.  Misschien heeft u  al nagedacht over welke eisen u stelt aan uw nieuwe woning?

Samen met de architect gaat u uw woonwensen vorm geven. Hierbij wordt onder andere gelet op de vorm, uitstraling, beleving en situering van uw woning op de kavel. Dit resulteert in een schetsontwerp dat zal worden getoetst aan het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Tijdens dit proces onderscheiden wij ons als ontwerpende bouwer door continu uw budget te bewaken en gemaakte keuzes te toetsen.

We hebben alle expertise in eigen huis, zo is er vanaf het begin volledige controle over alle facetten van het traject.

Dit resulteert in een huis op maat!

Een goede voorbereiding

Papierwerk

Een goede voorbereiding is het halve werk! In de voorgaande fase is er een schetsontwerp naar uw wens gemaakt dat getoetst is aan het bestemmingsplan. De basis is gelegd voor de volgende stap, het is tijd om de schetslijnen definitief te maken!

In deze fasen wordt het schetsontwerp verder uitgewerkt in een definitief ontwerp. Hierbij dragen wij zorg voor de diverse benodigde stukken. Zo regelen wij onder andere de omgevingsvergunning, vragen wij de nutsvoorzieningen aan en wordt het elektraplan opgesteld. De constructies worden doorgerekend en alles wordt vastgelegd in werktekeningen en bestek.

Van tekening naar woning

Bouw

Een bijzondere fase, de echte bouw gaat beginnen! De voorbereiding is afgerond, alle details staan op papier en de vergunningen zijn binnen, de tijd is aangebroken dat we starten met de bouw van uw woning. U ziet nu alles werkelijkheid worden, van tekening naar woning, spannend maar vooral ook leuk!

De combinatie van verschillende factoren maakt dat de bouwtijd in vergelijking met andere partijen bij Roscobouw kort is. Zaken als een gedegen voorbereiding, een hecht team, vaste onderaannemers en bouwen met prefab onderdelen uit onze eigen productiehal, maken dat tijdens de bouw alles vlot verloopt. In het voortraject hebben wij samen met u alles goed besproken en vastgelegd, maar het blijft altijd een bijzonder en spannend moment wanneer het uiteindelijke bouwen gaat beginnen. Uw woning wordt voor het eerst echt uitgezet op de kavel.

Uw eigen plek!

Sleuteloverdracht

En dan is het zover, uw woning is klaar, de bouwplaats is opgeruimd en na een grondige laatste controleronde overhandigen wij u de sleutel. Een feestelijk moment waar u vast naar uit heeft gekeken.

Nu is het aan u om te gaan inrichten en er een eigen plek van te maken om thuis te komen, misschien wel de leukste fase van allemaal. Mocht het wenselijk zijn, dan kunnen we u ook hierbij op weg helpen door onze contacten met verschillende leveranciers en hoveniers. Ook kunnen we u inspireren met de verschillende sfeerfoto’s die op deze website te vinden zijn. Natuurlijk houden we ook na de oplevering graag contact met u om er zeker van te zijn dat alles in orde is en blijft. Ons streven is niet alleen uw droomhuis bouwen maar ook een kwalitatief hoogstaand  resultaat en altijd een persoonlijke benadering, dat houdt bij ons niet op bij de sleuteloverdracht!

view-of-new-modern-house-with-swimming-pool-and-gr-F8PHVQT