Opbouw

Uw woning omtoveren met een dakopbouw?

Verhoog uw bestaande woning met een dakopbouw! Voldoet uw woning niet meer aan uw wensen of is er meer ruimte nodig? Dan is het tijd uw woning om te toveren.


Roscobouw helpt u bij het realiseren van uw dakopbouw zodat u zich weer helemaal thuis voelt in uw eigen huis. Wij zijn uw bouwpartner in omgeving Eindhoven, Breda, Tilburg, Helmond en Oosterhout. Wilt u een dakopbouw? Maak een vrijblijvende afspraak!


Dakopbouw

Er is niet altijd extra ruimte voor een aanbouw of uitbouw. Maar dat betekent niet dat we niet de hoogte in kunnen. Een dak opbouw biedt in dit geval de oplossing. Door in de hoogte te bouwen, verliest u bijvoorbeeld geen tuinruimte. Een dak opbouw creëert veel extra ruimte voor nieuwe kamers of bergruimte. 


Kosten dakopbouw

We krijgen vaak de vraag "wat kost een dakopbouw?". Dit ligt aan uw specifieke wensen, waardoor we hier geen generiek antwoord op kunnen geven. Om een beeld te schetsen, sommen we op waar de dakopbouw kosten onder andere uit bestaan:


 • De grootte van uw dakopbouw.
 • De vergunning. Indien er een vergunning nodig is, incasseert de gemeente legeskosten.
 • Het ontwerp: wilt u uw dakopbouw door een architect laten ontwerpen of voldoet een bouwkunding tekenaar? Dit scheelt in kosten.
 • Het soort materiaal. Prijzen van bijvoorbeeld metselstenen kennen grote verschillen.
 • Benodigde hulpmiddelen om de opbouw te realiseren, zoals een steiger.

Het bepalen van dakopbouw kosten is een proces. Graag gaan we vrijblijvend met u aan tafel om de wensen door te spreken. Maak een geheel vrijblijvende afspraak! 


Dakopbouw garage
Wilt u graag meer ruimte maar is een aanbouw of dakkapel niet mogelijk? Dan is een dakopbouw garage wellicht de oplossing om meer ruimte te creëren! Met een opbouw op de garage kunt u al snel een tot twee extra kamers realiseren. Garages hebben meestal een plat dak, waardoor er vrij eenvoudig een extra verdieping op gebouwd kan worden. Een dakopbouw op uw garage is daarnaast vaak goedkoper dan een dakopbouw op uw woning omdat een garage kleiner is.


Vergunning voor dakopbouw

Met uw woning de hoogte in mag niet zomaar. Er moet eerst worden gekeken of er een vergunning nodig is voor uw dakopbouw. Roscobouw neemt deze zorgen uit handen en onderzoekt of er in uw geval een vergunning moet worden aangevraagd. Indien dit nodig is, doen wij dit voor u. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om dit proces.Dakopbouw stappen

De stappen voor een dakopbouw van Roscobouw:


 1. Oriëntatie
  Wat zijn uw wensen voor een dakopbouw, wat wilt u met deze extra ruimte en wat is uw budget?

 2. Ontwerp van de opbouw
  Een dakopbouw springt gelijk in het zicht, het is dus belangrijk om er zeker van te zijn hoe u het voor u ziet. Weet u al precies hoe het eruit moet komen te zien? Dan gaat onze bouwkundig tekenaar gelijk aan de slag. Nog niet helemaal zeker? Dat is geen probleem. Bespreek samen met onze architect uw wensen om uiteindelijk tot uw droomontwerp te komen.

 3. Offerte
  Zoals aangegeven onderzoeken wij de vergunningsmogelijkheden. Hierna wordt, in lijn met uw wensen, een passende offerte opgesteld. Is de aannemingsovereenkomst getekend? Dan is het tijd om uw opbouw te plannen!

 4. De hoogte in
  Met overzichtelijke werktekeningen en een duidelijke planning van de werkvoorbereider gaat Roscobouw voor u aan de slag. Wij houden ons aan die planning zodat u zo snel mogelijk uw opbouw kunt aanschouwen. We plaatsen stofschotten om stof- en lawaaioverlast zoveel mogelijk te vermijden, en in overleg gebruiken we een keet en dixi.

 5. Aanschouw het resultaat
  De opbouw zit erop! Aanschouw het resultaat en geniet van de extra ruimte.

Benieuwd naar de dakopbouw kosten of mogelijkheden voor uw huis? Maak dan online een vrijblijvende afspraak of bel ons op 0412 455 501.

Blijf op de hoogte via onze e-mailnieuwsbrief
Laat u inspireren door verhalen en ontwerpideeŽn!
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.