Verbouwen en gelijk verduurzamen loont.

Een jaren '70 huis vol mogelijkheden

Paul en Laura verhuisden 4 jaar geleden van Deventer richting Breda in verband met het werk van Paul. In eerste instantie kwamen zij met hun 3 kinderen, Sophie, Pim en Teun, terecht in een huurhuis in een gezellige wijk in de stad. Van daaruit konden ze op hun gemak gaan zoeken waar ze een huis wilden kopen.

Het was in de periode van gekte op de woningmarkt, een huis zoeken in die tijd was dus nog een uitdaging op zich. Daarnaast worstelde het stel met de keuze of ze nu juist in de stad of liever buitenaf wilden wonen. Het is dan ook niet gek dat hun oog uiteindelijk viel op de huidige woning tussen de stad en buiten in…

“Het huis stond al een langere tijd te koop, zelf in de hectische mark, al in de tijd dat we nog in Deventer woonden.

Het is een jaren ’70 woning waar veel aan gedaan moest worden, wellicht dat dat mensen heeft afgeschrikt. Voor ons was het juist de gulden middenweg en wij zagen alleen maar de vele mogelijkheden die het huis had,” aldus Laura. Het huis ligt in de nabijheid van Breda maar ook grenst het bijna aan het prachtige Markdal met het Mastbos daarachter. Met een zeer grote tuin op het westen voelt het aan de achterzijde van het huis aan alsof je buitenaf zit.

“We hebben de eerste jaren nog niets aan het huis verbouwd, daardoor wisten we ook beter waar een mooie lichtinval was, waar je graag wilt zitten en wat de eigenschappen en mogelijkheden zijn van het huis. Ondanks de solide bouw van de oorspronkelijke woning, moest er veel gebeuren op het gebied van modernisering en verduurzaming.” De verbouwing gaf Laura en Paul de kans om niet alleen de ruimtes aan te passen maar ook om het huis te verduurzamen door zaken als een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen direct te integreren in het ontwerp. Een bewuste en zeer slimme keuze, zeker achteraf gezien. “We betalen nu bijna niks aan energie en gas, het huis is getransformeerd van onzuinig en duur naar groen en bijna gratis, vertelt Paul.”

“We betalen nu bijna niks aan energie en gas, het huis is getransformeerd van onzuinig en duur naar groen en bijna gratis”

Dit alles werd uitgevoerd met aandacht voor de oorspronkelijke bouw en oude details.  “De mensen van Roscobouw voelden dit heel goed aan en hebben ons geholpen bij het maken van de juiste keuzes tijdens de verbouwing.” Voorbeelden hiervan zijn de keuze voor een houten in plaats van trespa omlijsting van de uitbouw, een extra vide in de “chillkamer” en de realisering van een kleine badkamer naast deze ruimte. Ook is de draagconstructie van de zijkamer met opzet uitgevoerd in de vorm van een karakteristiek spant is de oorspronkelijke dubbele open haard hergebruikt. Deze is nu aan de ene zijde een open haard en aan de andere zijde een moderne wijnkoelkast. De uitbouw met daarin de ruime moderne keuken is meer dan goed gelukt. Het is een natuurlijk verlengstuk van de kamer en door de grote glazen schuifpui, met geïntegreerde hordeuren, krijg je een mooie connectie met de prachtige tuin.

“De ervaring met Roscobouw was erg fijn, .. de mensen zijn kundig, .. geen vraag was teveel”

Laura en Paul vertellen samen over het werken met Roscobouw: “De ervaring met Roscobouw was erg fijn, de mensen zijn zeer benaderbaar, kundig en bereid om bij alles mee te denken, van indeling tot detaillering. Het feit dat ze beschikken over een groot aantal voorbeelden uit de praktijk, hielp ons bij het maken van verschillende keuzes. De samenwerking was altijd goed, onderling maar ook met ons. Geen vraag was te veel en wij houden van duidelijkheid en eerlijke antwoorden. Het is gewoon een heel prettig familiebedrijf waar er ook goed voor het personeel gezorgd wordt, dat voel je.”

De verbouwing is meer dan goed gelukt en ze hebben nog veel meer plannen met het huis én met de tuin, waarin Paul erg actief is met zijn moestuinen, fruitbomen, visvijver, noem het maar… kortom, echt een prachtig huis vol mogelijkheden!!

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
20 april 2024
.