Verbouwd naar een patiobungalow

Ank en Joop maakte hun woning levensloopbestendig

Woning levensloopbestendig verbouwd

Ank en Joop wonen inmiddels al meer dan 40 jaar in hun vrijstaande woning in Oss, eerst samen met hun twee kinderen, maar inmiddels alweer even met z’n tweetjes. Aan de voorkant van de woning is er weinig te zien, toch is er in al die jaren vanzelfsprekend wel wat veranderd en verbouwd aan de woning. Een nieuwe badkamer, keuken, wat ramen dichtgemetseld – je moet immers toch ook een muur hebben om wat tegen aan te zetten – zaken die je kan verwachten na zo’n lange tijd. Maar dat alles valt in het niet bij de verbouwing die Ank en Joop het laatste jaar door Roscobouw hebben laten uitvoeren, maar dat is aan de achterzijde….

“Ons levensloopbestendig plan, samen met Roscobouw hebben we de mogelijkheden bekeken.”

 

“Op een gegeven moment ga je toch bedenken hoe je samen de toekomst in gaat, je hebt het er met vrienden en familie over en ziet mensen om je heen stappen maken. Ons eerste plan was om een patiowoning te kopen en onze stek te verlaten, maar dat bleek geen eenvoudige opgave in Oss”, aldus Joop. Het is ook geen eenvoudige opgave om eenzelfde fijne locatie terug te vinden, een mooie tuin op het zuiden, de winkels om de hoek en een park voor de deur. “Na een jaar was ons, samen met de makelaar, nog niet gelukt om een goed alternatief te vinden voor ons levensbestendige plan”,  vertelt Ank. “We hebben toen contact opgenomen met Roscobouw om te kijken wat de mogelijkheden zouden zijn voor het aanpassen van onze eigen woning. Zij hadden ons in het verleden al vaker geholpen met kleinere verbouwingen en aanpassingen en dat verliep altijd vlot en naar wens.”

“De architect had een paar schetsen gemaakt op basis waarvan we verder konden ontwerpen, dit werkte voor alle partijen heel fijn.”

Zo gezegd, zo gedaan, en al snel zat Paul aan tafel bij Ank en Joop om hun wensen te bespreken. “Wij hebben zelf geen verstand van bouwen, maar het feit dat Paul ons verzekerde dat we van A tot Z ontzorgd zouden worden, gaf ons veel vertrouwen. Vervolgens zijn we samen met Paul en de architect het plan gaan vormgeven. “We wisten wel dat we geen hokjes en gangetjes wilden, maar hadden hulp nodig bij het uiteindelijke ontwerp, waarbij ook de kosten altijd duidelijk moesten zijn. De architect had een paar schetsen gemaakt op basis waarvan we verder konden ontwerpen, dit werkte voor alle partijen heel fijn. We voelden ons vrij om commentaar te leveren en al pratend werd het ontwerp definitief. Hierbij werden we altijd geïnformeerd wat bepaalde keuzes of afwegingen betekenden voor het financiële plaatje.”

 

Het voortraject duurde bijna een jaar, de bouw verliep sneller, in totaal 3 maanden, waarbij we in het huis konden blijven wonen.

 

Dat zo’n voortraject geen sinecure is, blijkt wel uit het feit dat ze daar toch wel bijna een jaar mee bezig zijn geweest. Als je het doet, dan meteen goed. De bouw zelf daarentegen verliep wat sneller, in het totaal drie maanden om precies te zijn, waarbij ze de hele tijd zelf thuis konden blijven wonen. “Roscobouw loste dat goed op, met een scherm werd de woonkamer afgesloten van de keuken, zodat we zo min mogelijk last hadden van bouwstof, maar we konden deze wel gebruiken. Naarmate de bouw vorderde, werd het scherm weer een stuk verderop gemonteerd. Dit werkte perfect”, vertelt Joop. “Het was een erg aangename ervaring, we konden altijd met onze vragen terecht en er waren geen financiële verassingen. Ondanks de corona tijd was het toch een gezellige drukte op afstand, de bouwkeet stond bij ons voor en werd telkens voorzien van koffie en koekjes door Ank. Ook de nodige Brabantse humor ontbrak niet, het was eigenlijk gewoon gezellig en is al met al positief meegevallen.”

“Het was een erg aangename ervaring, we konden altijd met onze vragen terecht en er waren geen financiële verrasingen.”

 

Toch was het uiteindelijk ook wel fijn dat iedereen weer weg was en de verbouwing meer dan geslaagd. Het ouderlijk huis is verrijkt met een prachtige uitbouw, een lichte tuinkamer verbindt de keukenruimte met de daarachter gelegen slaapkamer inclusief een moderne ensuite badkamer. Er is ook nog ruimte gemaakt voor een extra wasruimte en dit alles zonder gangetjes en hokjesgevoel.

Dat wat niet te koop was in Oss, hebben Ank en Joop in hun eigen tuin gerealiseerd, een eigen patio!

 

 

Dat wat niet te koop was in Oss, hebben Ank en Joop in hun eigen tuin gerealiseerd, een eigen patio!

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
7 september 2024
.