Dubbel feest bij ...

Ted en Geeske in Oisterwijk

Dubbel feest bij Ted en Geeske

Roscobouw was laatst op kraamvisite bij de kersverse nieuwe ouders én huiseigenaren Geeske en Ted in Oisterwijk. Onder het genot van de bekende roze muisjes, mochten we hun schattige dochtertje Lieneke bewonderen. Maar ook was het een goede gelegenheid om even rond te kunnen kijken in hun nieuwe open en lichte woning, samen met Roscobouw gebouwd.

Ze hadden geluk dat ze uiteindelijk hier konden bouwen want ze stonden als 3e in de wachtrij voor het kavel. Maar nadat twee voorgangers toch anders besloten, kwam het toch beschikbaar voor het jonge stel. Geluk moet en mag je soms gewoon een beetje hebben, nietwaar? Het is hun eerste gezamenlijke woning, hiervoor hadden ze beide een eigen woning wat hielp bij de aankoop en bouw van het huis in Oisterwijk. Ze wisten beide goed wat ze belangrijk vonden om terug te zien in hun nieuwe huis, met name een functionele open indeling met veel licht en ruimte was hierbij van belang.

“De begeleiding en samenwerking met Roscobouw was erg prettig”

Roscobouw werkt samen met verschillende architecten. Voor deze woning hadden Geeske en Ted gekozen voor architect Marino van Mierlo. Samen hebben ze stap voor stap de woning ontworpen, waarbij de kunde van de architect met name tot uiting kwam bij het oplossen van praktische problemen tot esthetische oplossingen. Zo zijn er op twee plekken in de woning de ruimtes achter de schotten op de verdieping opgeofferd voor vides op de begane grond, op deze manier ontstond er ruimtelijkheid en extra lichtinval. “Hier waren we zelf nooit op gekomen”, aldus Geeske. “Toch blijft het soms moeilijk om je voor te stellen hoe sommige ideeën in werkelijkheid eruit zouden zien, Ted had daar een perfecte oplossing voor. Hij heeft het huis in 3D laten printen zodat ik me beter voor kon stellen wat er op tekening gezet was.”

“Met name de open communicatie en de bewaking van de planning vonden we erg belangrijk.”

“De begeleiding en samenwerking met Roscobouw was erg prettig”, vertelt Ted. “Met name de open communicatie en de bewaking van de planning vonden we erg belangrijk. We werden stap voor stap door het hele traject begeleid en tijdens de bouw hadden we tweewekelijks een vergadering waarbij alle punten duidelijk besproken werden. Onze bouwkundige woordenschat is inmiddels ook behoorlijk uitgebreid”, voegt Geeske hier aan toe.

Al met al zijn ze hier, inmiddels 4 weken met z’n drietjes, erg gelukkig. Het is een heerlijke lichte woning op een ruim perceel. Met oog voor een praktische, open inrichting en slimme architectonische ingrepen om de lichtinval te optimaliseren.

Roscobouw wenst Geeske, Ted en Lieneke héél veel geluk toe. Een nieuw leven, een nieuw huis, zoals al eerder gezegd: dubbel feest!

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
7 september 2024
.