Een levensloopbestendig huis om samen oud in te worden.

De semi-bungalow van Pierre en Karin Souren

'je bouwt samen met je aannemer'

In de nieuwe woonwijk Bergse Heihoek in Berghem (gemeente Oss) wonen Karin en Pierre sinds juni 2019 in een frisse moderne vrijstaande woning waarbij letterlijk aan elk detail is gedacht. Het casco is met zorg gebouwd door Roscobouw waarna het huis zowel binnen als buiten de handtekening van Karin en Pierre heeft gekregen. Niet vreemd wanneer je weet dat zij beide experts zijn op het gebied van vastgoedstyling en interieurontwerp. Je vraagt je af hoe zij hier met hun kritische oog voor detail en ontwerp terecht zijn gekomen, maar dat was voor hen geen moeilijke vraag.

We waren op zoek naar een levensloopbestendig, onderhoudsarm huis.

Na met veel plezier in een vrijstaand huis te hebben gewoond met maar liefst 10 kamers, waren ze op zoek naar een levensloopbestendig, onderhoudsarm huis waar ze met z’n tweetjes oud kunnen worden. Aan de overzijde van hun wijk waren er al een aantal woningen van hetzelfde type afgebouwd en was het mogelijk om daar binnen te kijken. Zo konden Karin en Pierre zich al snel een voorstelling maken van het huis en de mogelijkheden van indelingen. “Het was prettig te merken dat er veel mogelijk was bij Roscobouw, we hadden op bepaalde gebieden echt onze eigen visie, maar dit gaf geen enkel probleem in de uitvoering.

Een mix van industrieel met modern en een tikke vintage.

Ze waren snel overtuigd, het voelde goed en hebben zich meteen ingeschreven voor de woningen die een jaar later door Roscobouw gerealiseerd zouden worden. Dit gaf hen de tijd om hun bestaande woning te verkopen en om zich goed voor te bereiden op de nieuwe plek. In december 2018 werd er begonnen met de bouw en in juni 2019 is de woning opgeleverd. “Het was een fijn proces, er was altijd aandacht voor ons als we tijdens de bouw kwamen kijken, we hadden het gevoel dat we er als klant echt toe deden. Maar ook wij gaven de mensen op de bouw van onze kant de waardering die ze verdienden, als je elkaar goed behandeld krijg je dat ook terug. Daarbij werden de worstenbroodjes of gebakjes ook altijd goed ontvangen”, zegt Karin met een grote glimlach.

Er waren natuurlijk wel eens wat problemen die opgelost moesten worden, zoals bij elke bouw, maar het mooie was dat deze vaak zelfs pro-actief werden opgelost zonder dat er door Karin en Pierre op gewezen hoefde te worden. Niet alleen de ervaring van Roscobouw, maar ook hun eigen ervaring, opgebouwd uit eerdere (ver)bouw projecten heeft geholpen om het traject nagenoeg probleemloos te laten verlopen.

“De keuken staat centraal in het huis.”

Na de oplevering konden Karin en Pierre zelf met de handen uit de mouwen, ze stonden te popelen! Aan de buitenzijde is er een praktische maar lichte carport gebouwd en binnenshuis is echt aan elk detail gedacht. Het feit dat Pierre ook nog zelf kleine meubels kan maken draagt bij aan een uniek totaalplaatje. Een mix van industrieel met modern en een tikkie vintage, maar vooral balans. Stoere stalen ensuite deuren worden gecombineerd met houten vloeren waar zelfs de eettafel op afgestemd is. Er heerst een heerlijk rustig gevoel in het huis waarbij de keuken, het domein van Karin, centraal staat. De kleuren die gebruikt zijn komen subtiel overal terug en ligt er een prachtig ontworpen tuin om het huis waar hier en daar nog wat aanplanting moet komen omdat toch nog niet alles af is, maar dat zal zeker niet lang meer duren.

“Hier kunnen we met zn tweetjes oud worden.”

 

Al met al, een klein paradijsje in Berghem, een woning die ze ook graag willen tonen, ook aan mensen die aan het oriënteren zijn om een woning als die van hen te kopen. “We hebben gemerkt hoe fijn het is om daadwerkelijk door het huis te kunnen lopen voordat je het koopt, deze woningen zouden veel meer gebouwd kunnen worden, er is enorm veel vraag naar.”  Al met al een bijzonder geslaagd project, zowel voor Roscobouw als voor Karin en Pierre. “Je bouwt samen, samen met je aannemer, samen met elkaar. Ga met elkaar om als partners en deel respect. Dan ontstaat er een proces waarbij iedereen mee wilt denken en het beste resultaat ontstaat, het zijn mensen waarmee je werkt!

“Semi bungalow met rustgevende tuin”

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
7 september 2024
.