Home with a view

Vanaf hun eigen steiger kijk je ver uit over de Groote Wielenplas in Rosmalen

Home with a view

Wow, wat een prachtig uitzicht heeft de moderne villa van Nynke en Theo! Vanaf hun eigen steiger kijk je ver uit over de Groote Wielenplas in Rosmalen, alle ruimtes hebben grote ramen om het contact met buiten zo optimaal mogelijk te maken. Het was een hele reis om op deze unieke plek terecht te komen, maar het was absoluut alle moeite en het wachten waard

Nynke en Theo woonden eerst in de nabijgelegen wijk, een mooi ruim huis ook aan het water zij het dan aan de vaart in plaats van de plas. En laat dat laatste nou net de grote droom zijn van Theo, hij wou heel graag een plekje aan het meer dus schreef het stel zich in voor de bouwkavels grenzend aan de plas. Het geluk was aan hun zijde, ze werden meteen ingeloot voor één van de kavels. Maar dat het wel eens anders kan lopen dan gedacht, blijkt uit hun verhaal. Vanwege verschillende omstandigheden was het niet het juiste moment voor ze om een hectisch bouwproces in te gaan, de kavel ging naar goede vrienden dus ze konden toch nog een beetje meekijken met het proces. Dat ze de droom nog niet helemaal konden loslaten bleek wel uit het feit dat ze zich toch op de wachtlijst hadden laten zetten, wie weet wat de toekomst brengt… en de toekomst bracht inderdaad iets! Twee jaar later kregen ze het bericht dat ze wederom een optie hadden op een plekje aan het water, naast dat van hun vrienden. Nu was de timing beter en samen hebben ze besloten het avontuur aan te gaan. Samen met z’n tweeën, de kinderen en een beetje met Roscobouw natuurlijk!

“Een eigen huis bouwen: een droom die uitkomt!”

Vanwege het feit dat ze het bouwproces bij hun vrienden van dichtbij hadden meegekregen en al veel hadden rondgelopen op de locatie, hadden Nynke en Theo een goed beeld gecreëerd van hun wensen. Samen met Evelyn, een architect van Roscobouw, hebben ze een op hun maat passend ontwerp gemaakt. De architect heeft op basis van referentiebeelden, moodboards en een programma van eisen 3 concepten ontworpen waarvan er 1 verder is uitgewerkt tot hun woning. “Het was bijzonder prettig dat we vanaf het begin van het ontwerpproces inzicht kregen in de kosten van het plan. Vaak gaat dat andersom, dan krijgen mensen een prachtig architectonisch ontwerp maar blijkt er een veel te hoog prijskaartje aan te hangen”. Eigen architecten binnen een bouwbedrijf, deze korte lijnen zorgen ervoor dat Roscobouw het besproken budget goed kan bewaken. ”Eventuele opties van onze kant werden meteen prijsinzichtelijk gemaakt zodat er een duidelijke keuze gemaakt kon worden, dan heb je geen verrassingen achteraf”, vertelt Nynke.

“De kosten van het plan werden van het begin prijsinzichtelijk gemaakt, zodat er achteraf geen verrassingen waren.”

“Uniek bij Roscobouw is ook dat ze op alle vlakken erg transparant zijn en de mogelijkheid bieden om het traject gefaseerd in te gaan. We wisten nog niet of we ons bestaande huis goed zouden verkopen, dus wilden niet meteen vastzitten aan het hele traject. Roscobouw heeft ons de optie gegeven om voor een relatief lage entree fee een ontwerp met één van hun architecten te maken inclusief een reële prijsindicatie. Toen we eenmaal ons huis verkocht hadden konden we op basis van het gemaakte plan snel schakelen naar de rest van het bouwproces.”

“Uniek bij Roscobouw is dat ze op alle vlakken erg transparant zijn en de mogelijkheid bieden om het traject gefaseerd in te gaan.”

Ze hebben er lang op moeten wachten en samen hard voor gewerkt, maar de balans tussen Nynke, Theo heeft tot een prachtig resultaat geleid. Nynke had het laatste woord voor binnen, Theo voor buiten en Roscobouw begeleidde het proces van A tot Z en maakte alles helder en inzichtelijk. De villa aan het water heeft een open plan met lichte ruimtes, grote ramen met blik over het meer, een overkapping aan de waterzijde en moderne detaillering van grijze bakstenen en stalen deuren. “Je hebt over elk detail nagedacht, het is echt een creatie van ons”, zegt Nynke. En dat in combinatie met de prachtige ligging, echt een ‘home with a view’!

“We hebben zelf over elk detail nagedacht. Deze home with a view is echt een creatie van ons!”

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.