'Nou gaan we nooit meer verhuizen'

Maatwerk voor William, Björn en Noa in Berghem

Woning op maat voor William, Björn en Noa

Met een knipoog naar de Amerikaanse TV serie “Modern Family”, vertellen vaders William en Björn met trots over hun prachtige op maat gemaakte huis in Berghem. Ze wonen er sinds november 2017 met hun dochter Noa van 7 en labradoodle pup Fons en kunnen eigenlijk niet vertellen wat ze anders aan het huis hadden willen doen.

William komt uit Oirschot en Björn komt oorspronkelijk uit Berghem, hij woonde in een boerderij waar uiteindelijk de wijk Piekhoef omheen is gebouwd en is dus nu weer terug bij zijn roots. Na samen in Oss te hebben gewoond, was de komst van Noah de aanleiding om te zoeken naar een wijk met veel andere jonge gezinnen.

“Het huis is precies geworden wat we wilden”

Over één nacht ijs zijn de heren hierbij niet gegaan, het kavel in de Piekhoef was dan wel gevonden, maar nog niet gekocht. “Het was in de tijd dat de markt nog minder overspannen was, we hadden dus de tijd om alles rustig op een rijtje te zetten, zowel financieel als wat betreft ontwerp”, aldus Björn. Ze hebben dan ook eerst hun eigen huis verkocht en daarna onderzocht wat de mogelijkheden waren binnen budget voor hun nieuwe huis. Bij dit proces hoorde ook de oriëntatie naar verschillende aannemers, waaronder ook Roscobouw. “Je weet in het begin helemaal niks, niks van kosten, ontwerpmogelijkheden, vergunningen, noem maar op, dan is het erg fijn wanneer iemand bereid is om je daar zonder enige verplichtingen een eerste helpende hand in te geven.

Snel een kostenindicatie krijgen, dat gaf een vertrouwend gevoel, vertelt Björn.

Ruud van Roscobouw was de enige die tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek ons op de achterkant van een bierviltje een globaal idee kon geven van de kosten voor ons nieuwe huis. Bij andere partijen kon dat pas na investering in ontwerptekeningen en architect. Dit gaf ons direct een vertrouwd gevoel, we wisten beter wat de mogelijkheden waren. Het ontwerp van ons huis is daadwerkelijk dus gestart met een schets op een bierviltje”.

Een huis met sfeer, waar je heerlijk kunt genieten.

Nadat de keuze voor Roscobouw was gevallen, heeft Roscobouw op basis van wensenlijst en moodboard van de heren, de architecte Evelyn Tiebosch aan hun project gekoppeld. Ondanks dat Björn en William inmiddels goed wisten wat ze wilden voor hun huis, was de expertise van Evelyn onmisbaar voor de laatste details. De ligging van het huis op het kavel werd geoptimaliseerd en de vorm van de overkapping, waarbij het dak schuin doorloopt waren onder andere ideeën waardoor het huis helemaal af werd. Natuurlijk heeft ook Noa haar stempel mogen drukken op haar nieuwe huis, haar slaapkamer is dé plek waar zij zich in Prinsessenstijl heeft mogen uitleven.

Een slaapkamer in prinsessenstijl voor Noa.

Het hele traject is door de gedegen voorbereiding soepel verlopen en voelde persoonlijk aan. “Je hebt eigenlijk 3 soorten bouwbedrijven”, zegt Björn. “De traditionele, waarbij je alles zelf moet bedenken en regelen waarna het vervolgens zo gebouwd wordt, de project- c.q. catalogusbouw, waarbij je kan kiezen welk model je wilt, en Roscobouw, zij zitten hier tussenin. Je kan kiezen voor een standaard model maar kan ook zelf iets bedenken waarbij je langs het hele traject goed begeleid wordt. Alles wordt geregeld, van ontwerp tot en met vergunningen.”

Dat alles goed is gegaan zag ook de vader van Björn, oorspronkelijk timmerman van beroep. William wist te vertellen dat hij bij de oplevering zei “Ik baal, want ik heb niks te mopperen”, een groot verstopt compliment. Het huis is uiteindelijk precies geworden wat ze wilden, een huis met sfeer, waar ze met elkaar en met hun vrienden nog veel van gaan genieten. De grote keuken met haard, knusse woonkamer, het overdekte terras, de grote tuin, voorlopig gaan ze nergens anders meer naar toe. Om met de wijze woorden van 7-jarige Noa af te sluiten; “nou gaan we niet meer verhuizen!” En zo is dat.

“Het hele traject is door de gedegen  voorbereiding soepel verlopen en  voelde persoonlijk aan.”