Een prachtige jaren 30 woning

Gerealiseerd op de kavel waar vroeger haar ouderlijk huis stond!

Wat een prestatie!

Lisa van Dongen mag met recht trots zijn op haar huis. Niet alleen wat betreft het ontwerp en de sfeer die de woning uitstraalt maar ook vanwege het feit dat ze dit in haar uppie, slechts 28 lentes jong, heeft neergezet! Een indrukwekkende prestatie die niet veel mensen haar nadoen. Haar woning in Escharen staat op een kavel dat vroeger behoorde tot het land van haar ouderlijk huis.

Een boerderij waar haar opa begonnen was met het houden van koeien en varkens en uiteindelijk is overgenomen door haar ouders. Nadat de boerderijfunctie was verdwenen is de rondom liggende grond verkocht aan een projectontwikkelaar met uitzondering van drie kavels die bestemd waren voor Lisa en haar twee broers. De roots van de familie en dus ook van Lisa zitten dus stevig verankerd in deze grond, een mooi detail hierbij is dat de nieuwe woning van Lisa tegenover het huis van haar oma staat. Vanwege de voorgeschiedenis van de kavel, heeft Lisa een lange tijd kunnen wennen aan het idee dat zij hier haar eerste eigen huis zou gaan bouwen. “Ik heb ook best wel getwijfeld, ik was nog druk bezig met mijn studie en dan komen vragen als “Wil ik dit wel echt?” of “Hoe ga ik dit allemaal doen?” wel af en toe naar boven”, aldus Lisa.

Ik wilde zo min mogelijk zorgen en Roscobouw heeft dit voor mij kunnen wegnemen.

Vanwege haar drukke bestaan en het feit dat ze dit avontuur in haar eentje aanging, zocht ze een partij die haar tijdens dit proces zoveel mogelijk kon ontzorgen. “Mijn broer heeft heel veel zelf geregeld en was erg betrokken bij alle bouwfases van zijn huis, ik wou dat liever niet, ik wou zo min mogelijk zorg en Roscobouw heeft dit van begin tot het einde voor mij kunnen wegnemen. Na een oriënterend gesprek bij Roscobouw was er meteen een goed gevoel, het verhaal was helder en ook reëel. Ik kreeg te horen dat er met al mijn wensen rekening gehouden zou worden maar tegelijkertijd waren ze ook heel transparant wat er wel of niet zou kunnen om binnen de regelgeving en budget te blijven.

Het hele bouwproces is stap voor stap doorlopen, beginnend met het ontwerp van de woning.

Het hele proces is stap voor stap doorlopen, beginnend met het ontwerp van de woning. Lisa had een bepaald type huis op het oog, maar het bleek dat dit niet goed op haar kavel gesitueerd kon worden. Onder begeleiding van architect Marino van Roscobouw is er een nieuw ontwerp gemaakt, waarin de mooiste elementen van het eerste type woning terugkomen en ook specifieke wensen van Lisa zijn verwerkt, zoals een grote hal, drie hoge ramen in het trappenhuis en grote open ruimtes beneden. Een huis op haar maat!

Tijdens het bouwen van een huis moeten veel keuzes gemaakt worden en komt er veel op je af, hierbij had Lisa niet alleen veel steun van haar ouders maar ook van Roscobouw. “Je wordt goed begeleid tijdens de verschillende fases, de keuzes moet je uiteindelijk zelf maken maar het is fijn dat alles omkaderd wordt van tevoren, dat maakte het voor mij makkelijker.” Een onderdeel van de werkwijze van Roscobouw is dat er altijd een vast aanspreekpunt is, zo blijven de lijntjes kort en de communicatie helder, dit draagt bij aan een zo efficiënt mogelijk bouwproces. Dat alles voorspoedig is verlopen blijkt wel uit de bouwtijd, in april 2020 is er gestart en in november 2020 was de oplevering van de woning. Lisa: “Er was mij wel verteld dat het snel zou gaan, dat het zo snel ging had ik wel gehoopt maar niet verwacht.

Naast de hal, de stalen deuren en de keuken is ze met name ook erg blij met haar badkamer!

Op de vraag waar ze het meest trots op is kan ze geen éénduidig antwoord geven, maar naast de hal, de stalen deuren en de keuken is ze met name ook erg blij met haar badkamer. Deze is met twee openslaande deuren verbonden met haar slaapkamer en geven haar na een drukke werkdag een spa-gevoel aan huis. En dat kan ze wel gebruiken. “Het was een druk jaar, zeker ook in combinatie met mijn werk in de zorg tijdens dit corona jaar, ik had al genoeg zorgen zonder de bouw van mijn huis. Maar ik heb altijd geweten dat Ruud en Paul van Roscobouw alles voor mij in de gaten hielden, dat gaf een stukje rust in deze hectische en onzekere tijd.” Het resultaat mag er zijn, alleen nog wat zand weg uit de tuin en dan is het tijd voor verdiend onbezorgd genieten.

Ruud en Paul van Roscobouw hielden voor mij alles in de gaten, wat voor veel rust zorgde.

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
7 september 2024
.