'Het bouwen was een bijzonder prettig proces'

Op maat gemaakte bungalow van Johan en Mira in Ulvenhout

'Op maat gemaakte bungalow'

Op een uniek, verstopt plekje in het Ulvenhoutse bos staat een prachtig op maat gemaakte mini villa. Op de exacte plek van de oude conciërge woning van het – inmiddels herbestemde – gemeentehuis, hebben Johan en Mira samen met Roscobouw hun bungalow geheel nieuw en naar eigen wens kunnen bouwen en met een prachtig aangelegde tuin er omheen is het plaatje helemaal af. Het ziet er uit als een sprookje, klinkt als een sprookje maar had wel wat voeten in de aarde voordat het zo ver was…

Johan woonde al 22 jaar in Ulvenhout en Mira in Breda, ze zochten een mooie plek in de nabijheid van Breda om daar samen hun droomhuis neer te zetten en hadden al snel deze prachtige plek bij het bos op t oog. Maar helaas, het bleek lastig te zijn het pand, waar huurders in zaten, te kopen. Ze hebben lang moeten wachten totdat het te koop stond, hebben er toen zelfs een keer naast gegrepen maar gelukkig kwam alles toch goed. Na een traject van maar liefst bijna 3 jaar waren ze de trotse eigenaren van de woning op deze unieke plek. Aangezien het een verouderde conciërgewoning betrof, hebben ze eerst grondig onderzoek gedaan wat de verstandigste oplossing zou zijn voor deze locatie, verbouwen of opnieuw beginnen. Vochtproblemen in de oude woning gaven hierbij de doorslag, de verbouwing, inclusief verbetering van de fundering zou zo ingrijpend worden dat nieuwbouw de meest voor de hand liggende keuze werd.

Op maat gemaakte bungalow in Ulvenhout.

Aangezien het een bungalow voor een bungalow zou worden, was dit wat betreft vergunningen geen probleem, een grotere uitdaging was het vinden van een geschikte aannemer die tijd had om deze uitdaging aan te nemen. Via vrienden en goede recensies kwamen ze terecht bij Roscobouw, samen zijn zij met Mira het ontwerp proces gestart. Bijgestaan door één van de architecten van Roscobouw heeft voornamelijk Mira de bungalow tot in de details ontworpen. “De plek van de garage en de voordeur waren bekend, daar omheen heb ik het voornamelijk zelf ontworpen”. De invloed van Johan is weliswaar terug te vinden in de strakke open haard tussen de woonkamer en de keuken in, maar voor de rest van de beslissingen heeft de vrouw des huizes aan het langste eind getrokken. Zij heeft alles op elkaar afgestemd waarbij ze natuurlijk wel heeft kunnen bouwen op de ervaring van de architect en van Roscobouw. De begeleiding hierbij was voornamelijk op technisch en financieel vlak, welke beslissingen hebben impact op de begroting, wat is bouwtechnisch mogelijk etc.

“Men zegt wel eens dat je 2 of zelfs 3 keer moet bouwen om alles goed te doen, wij hebben het idee dat dat nu in 1 keer gelukt is.”

Het was een bijzonder prettig proces, regelmatig zaten we met Roscobouw aan tafel om puntsgewijs de lijstjes met veranderingen en mogelijkheden door te nemen, zij bewaakten ook voor ons het overzicht, iets wat je wel eens uit t oog verliest. Daarbij merk je dat ze ook op creatief vlak handige tips hadden en de juiste adressen konden aangeven voor bepaalde architectonische elementen in het huis, zoals bijvoorbeeld de kamerhoge stalen deuren. Alles werkte gewoon goed samen.” De bouw heeft uiteindelijk maar een half jaar geduurd, natuurlijk waren er wel eens wat zaken die opgelost moesten worden, maar dit gebeurde dan ook meteen. Het feit dat Roscobouw werkt met vaste onderaannemers zorgt er ook voor dat de lijntjes kort zijn en dat de werkzaamheden goed op elkaar aansluiten. De witte bungalow, omlijst door het bos, is echt een plaatje. Mira heeft zichzelf overtroffen en overal is over nagedacht. Functioneel, op maat, modern maar toch tegelijkertijd knus. Details als de genoemde stalen deuren, bijzondere betegeling en de prachtig hoge ramen die het bos als het ware omlijsten maken het een bijzondere woning die daadwerkelijk op maat gemaakt is. Voor het grote raam staan twee art deco-achtige fauteuiltjes te wachten. Dé plek om bij te komen na een dag hard werken en om te genieten van deze bijzondere plek.

“Men zegt wel eens dat je 2 of zelfs 3 keer moet bouwen om alles goed te doen, wij hebben het idee dat dat nu in 1 keer gelukt is.”

Bungalow in het groen

De natuur als schilderij
Sfeervolle haard
Genieten van het groen
Ook buiten genieten van de natuur

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.