'Absoluut waar voor ons geld'

Familie Tibosch in Haaren

'Roscobouw kwam meteen met een duidelijk en transparant verhaal'

De Familie Tibosch woont in Haaren. Het perceel werd gezocht en gevonden via de Ruimte voor Ruimte-regeling. Landelijk, vrij en in dit geval 1200 m2 pure eigen ruimte. “We wilden graag meer ruimte en een mooi huis op maat voor ons,” vertelt Chantal.

Ik wilde modern en toch landelijk maar ook het aanbrengen van eiken en het gebruiken van duurzame materialen. We zochten vervolgens een degelijk en betrouwbaar bedrijf om het huis te bouwen. Op onze zoektocht langs een aantal bedrijven konden we onze ideeën niet kwijt en waren er steeds teveel bijkomende kosten.

Vertrouwen
Toen we in contact kwamen met Roscobouw voelde het meteen goed. Wij wilden graag snel en duidelijk in kaart hebben hoe de bouw zou verlopen, zij kwamen meteen met een duidelijk en transparant verhaal. We hebben alles doorgerekend en het klopte precies. Dat gaf vertrouwen en we zijn samen aan de slag gegaan. Uitgangspunt was voor ons dat het geen standaard woning zou worden. Vooral de osseogen (ovale dakkapellen) zijn wat dat betreft een goed voorbeeld. We wilden ook graag onderhoudsvriendelijk bouwen, daarom zijn ze met zink bekleed, en hoeven dus nooit geschilderd te worden.

 

Onder begeleiding van de architect van Roscobouw heb ik alles zelf getekend, maar we hebben de klus echt als een team geklaard.

De brede voordeur is heel bijzonder en precies zoals we wilden. Ook kleine details zoals de fraaie kunststof dorpels en de werkwijze rond de veranda was super. De vakmensen van Roscobouw bleken ook zeer kundig in het gebruik van eikenhout als bouwmateriaal. De verbindingen van de eiken balkconstructies werden authentiek gemaakt met pen- en gatverbindingen. Onder begeleiding van de architect van Roscobouw heb ik alles zelf getekend en bedacht. Ik heb veel gekeken op andere plaatsen en steeds voor het beste gekozen. Dat geldt bijvoorbeeld voor isolatie. We hebben echt als een team de klus geklaard. Alles overziend hebben we absoluut waar voor ons geld gehad. Het bouwproces is wat ons betreft dan ook perfect verlopen.

‘Mijn betrokkenheid bij de bouw werd altijd op prijs gesteld’
Ik kwam vaak drie keer per dag kijken hoe het ging. Natuurlijk bracht ik vaak wat lekkers mee voor de jongens, omdat het soms erg koud was. Mijn betrokkenheid bij de bouw werd altijd op prijs gesteld. Al mijn ideeën of verzoekjes werden meteen serieus genomen en aangepakt waar het kon. Iets naar links of iets naar rechts, het kon altijd en niets was teveel. Op papier is het toch anders en qua ruimtelijk inzicht schiet ik tekort. Dan is het fijn wanneer je in de praktijk nog wat kunt aanpassen. Dat geldt voor de zonnecolletor op het dak voor warm water tot de schoorstenen en houten shutters voor de ramen. Ik heb er veel van geleerd en als we ooit nog gaan bouwen dan zeker weer met Roscobouw: ik ben altijd wel in voor een feestje!

Vakwerk

Eikenhouten verbindingen
Ruime leefkeuken
Onderhoudsvriendelijke osseogen
Badkamer
Overdekt terras

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.