'We wilden graag 'buiten' wonen en werden verliefd op dit perceel'

Familie Curral in Den Dungen

'Al onze wensen voor een nieuw huis zijn werkelijkheid geworden'

“We woonde hiervoor in Empel,” vertelt Jeannette, “maar we wilden meer ‘buiten’ wonen. Gelukkig konden we ons oude huis snel verkopen toen we verliefd werden op dit prachtige perceel. De bijzondere ligging, het echte buiten wonen, de vogels, de stilte, echt héérlijk.”

Jeabbette Curral – Den Hartigh woont met haar man Stéphane en hun kinderen Ghislaine, Steven en Brent in een fraai nieuw huis aan het Cocklaantje in Den Dungen. “Voor het bouwen van de woning staken we eerst ons licht op bij een lokale architect. We hadden geen idee hoe te beginnen en vooral hoe de kosten binnen de perken te houden. Voor een completer plaatje zijn we ons verder gaan oriënteren op de markt. Op internet kwamen we Roscobouw tegen. Al snel bleek dat een partij met kennis van zaken die alles voor je kan regelen. Ook de architect. Dat zochten we.”

“Echt alles is voor ons geregeld, van de keuken tot de badkamer en van de tegelzetter tot de tuin-architect, stuk voor stuk vaklui.”

“Al tijdens het eerste gesprek was er een klik en wederzijds vertrouwen. De bouwtijd bleek aanzienlijk korter dan verwacht en de bouwervaring was groot. Echt alles is voor ons geregeld, van de keuken tot de badkamer en van de tegelzetter tot de tuinarchitect, stuk voor stuk vaklui. Ik ben heel vaak op de bouw geweest, niet om te controleren, maar belangstellend naar de vorderingen. Als het nodig was stak ik zelf ook graag de handen uit de mouwen.”

“Zo heb ik veel schilderwerk in eigen beheer gedaan, waarbij ik gebruik mocht maken van de steiger. Het geeft een goed gevoel om wat mee te helpen aan je eigen huis. Ik heb er met veel plezier heel veel vrije uurtjes ingestoken. Daardoor heb ik iedereen goed leren kennen. De sfeer was uitstekend maar het werk ook. We hebben samen soms wat aanpassingen besproken, maar verder verliep alles volgens afspraak. Ook de opleverpuntjes werden snel en perfect afgewerkt.”

Binnen planning én budget!
“Bij de bouw van ons vorige huis is veel mis gegaan. We weten zelf te weinig van bouwen om alles in eigen hand te houden en wilden tegelijk geen risico’s meer nemen. Met Roscobouw was het heerlijk bouwen. Het resultaat is een huis waar we ontzettend trots op zijn, gebouwd in zeven maanden en exact volgens het afgesproken budget.”

“We hadden een ‘scrapbook’ gemaakt; een schrift volgeplakt en getekend met onze wensen. Daar is de architect mee aan de slag gegaan en gedetailleerd alles ingepast. We wilden een droom realiseren. Al onze wensen voor een nieuw huis zijn nu werkelijkheid geworden.”

 

Echt alles is voor ons geregeld

Een klik en wederzijds vertrouwen
'De architect bedacht oplossingen voor al onze wensen en creëerde het totaalplaatje. Vaak nóg mooier dan we het ons hadden voorgesteld'

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.