'In dit huis worden onze kinderen groot'

Jaren '30 woning van familie De Jong in Teteringen

Zelf bouwen, een droom die uitkomt.

“Wij gaan echt niet zelf bouwen!” – Inge de Jong hoort het zichzelf nog denken. Zij kon het  zich niet voorstellen ergens te gaan wonen waar ze niet eerst doorheen had kunnen lopen. Daarbij leek haar de combinatie van zelf bouwen met  3 jonge kinderen, Anne en tweeling, Kiki en Thymo, op z’n minst niet ideaal. Maar…de man des huizes Kim, had een droom en wellicht zelfs een gemiste ambitie van architect.

Een gewild kavel kwam onverwachts vrij, een prachtige plek aan een laan met oude bomen op slechts 200 meter afstand van hun oude woning. Dit was dé kans om Kim zijn droom uit te laten komen en Inge wou hem dit niet ontnemen. Het had zo moeten zijn.

Na uitgebreid marktonderzoek en meerdere partijen gesproken te hebben, kwamen ze uit bij Roscobouw. Er was meteen een goede klik, de stijl van Roscobouw sprak hun aan en de prijs-kwaliteit verhouding was meer dan goed. Natuurlijk had Kim zijn droomhuis al meerdere malen zelf getekend, maar toch zijn zij samen met een architect van Roscobouw, dhr. Van Mierlo, aan tafel gaan zitten om de noodzakelijke deskundigheid in hun plan te verwerken. “We kregen echt het gevoel dat we geholpen werden, we werden vrij gelaten in onze eigen wensen, en zochten samen naar oplossingen. Nooit hadden we het gevoel dat we de vragen niet konden stellen.

“Er was meteen een goede klik, de stijl van Roscobouw sprak hun aan en de prijs-kwaliteit verhouding was meer dan goed.”

Toen het echte bouwen kon beginnen, moesten er meteen veel beslissingen genomen worden, maar doordat er samen met Roscobouw telkens één onderwerp per bespreking uitgelicht werd, bleef het overzichtelijk. Het huis is volgens planning opgeleverd, alles werd samen met Roscobouw en Vereniging Eigen Huis langsgelopen en alle losse eindjes werden opgelost. “Na 6 weken kwam Roscobouw nogmaals langs om het schilderwerk na te lopen en al het kozijnwerk nog een keer goed te stellen. En zelfs als we nu nog iets zien of vragen hebben kunnen we altijd bellen en komen ze langs.

De gedachte van Inge is niet meer terug gekomen, Kim heeft zijn wens samen met Roscobouw kunnen vervullen, al zou hij het best nog een keer willen doen…. Maar dat gaat voorlopig niet gebeuren, dit is het huis waar ze hun kinderen in groot willen brengen en met al die ruimte, licht, fantastische woonkeuken en ligging zal dat zeker gaan lukken!

Woonkamer

Met de architect aan tafel
Met de architect aan tafel
Tuin
Tuin
Keuken
Keuken

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.