Wonen én werken in Boekel

Dit plan gaf de mogelijkheid wonen met bedrijvigheid te combineren

Deze bedrijfswoning heeft het allemaal!

Van je werk je hobby maken is wellicht te veel gezegd, maar Arno en Julia Bouman uit Boekel zitten er dichtbij. Julia heeft een eigen notenwinkel in het centrum van Boekel en Arno handelt in noten en zuidvruchten op verschillende grote markten door het hele land. Hun vorige woning in het centrum stond tegenover de winkel, Julia hoefde de straat maar over te steken. De loods van Arno stond wel iets verder van huis en met de lange dagen die hij maakt is dat toch niet altijd de meest ideale situatie. Tegelijkertijd wisten ze dat er in de nabije toekomst wat investeringen aan zaten te komen in het oude huis. “Ik ben toen gaan oriënteren wat voor ons eventuele alternatieven konden zijn in de buurt”, aldus Arno. En aangezien toeval niet bestaat, werd door de Gemeente Boekel het plan ‘De Driedaagse’ aan de rand van het dorp geopenbaard. Dit plan gaf de mogelijkheid wonen met bedrijvigheid te combineren, op de kavel kon dan samen met de woning een grote loods gerealiseerd worden, ideaal voor de familie Bouman.

Via een zoektocht op internet zijn ze bij Roscobouw terecht gekomen voor het ontwerpen en bouwen van hun nieuwe huis. Julia: “We hebben allebei geen verstand van bouwen en alles wat daarbij komt kijken, we zochten een partij die zoveel mogelijk uit onze handen zou nemen. Het mooie van Roscobouw is dat je het gevoel krijgt dat je alleen de leuke dingen hoeft te doen, zoals het maken van materiaalkeuzes en meedenken over het ontwerp.” Wat betreft het ontwerp, dat was nog een uitdaging aangezien er strenge bouweisen hoorden bij het perceel. Zo mocht er bijvoorbeeld nergens binnen 5 meter van de erfgrens gebouwd worden. Dit, in combinatie met de bouw van de loods op de achterzijde van het perceel, hield in dat de maten van het woonhuis beperkt waren. Met de architect van Roscobouw hebben ze in de ontwerpfase regelmatig overleg gehad en hebben ze uiteindelijk een prachtig sfeervol familiehuis ontworpen dat veel ruimer uitviel dan dat ze op tekening verwacht hadden. Maar ook aan de toekomst is gedacht, “we kunnen later alles gelijkvloers inrichten als we dat willen.

Dit plan gaf de mogelijkheid wonen met bedrijvigheid te combineren, op de kavel kon dan samen met de woning een grote loods gerealiseerd worden, ideaal voor ons!

Dat Julia en Arno geen vreemden zijn in het dorp hebben ze tijdens de bouw wel gemerkt, terwijl zij aan het werk waren werden ze door hun omgeving regelmatig op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. “Boekel is een hechte gemeenschap en door mijn winkel in het centrum heb ik veel contact met mensen uit het dorp. Mensen uit de omgeving zijn veel werkzaam in de bouw en zijn op een goede manier geïnteresseerd. Wat met name indruk heeft gemaakt was de installatie van de grote dakplaten, binnen een halve dag was het dak dicht, dit is dan ook voor ons gefilmd door de overbuurvouw”, aldus Julia.

Wat met name indruk heeft gemaakt was de installatie van de grote dakplaten, binnen een halve dag was het dak dicht.

 

De bouw van de woning is voorspoedig verlopen en heeft al met al een half jaar geduurd. Wat Arno en Julia vooral opviel tijden de bouwwerkzaamheden was de organisatie en de netheid op en van de bouwplaats. “We waren positief verrast over de afstemming van verschillende onderaannemers op elkaar, het ene busje volgde het andere op. En ook was de bouwlocatie altijd op orde en elke dag netjes opgeruimd.” Het resultaat mag er zijn, het karaktervolle huis met open indeling heeft een vrij uitzicht over de groene wadi en is omgeven door een prachtige tuin. Dit in combinatie met het werk aan huis, de loods, waarin tevens een chillruimte voor de zoons is verwerkt, zorgt ervoor dat de familie Bouman hier voorlopig niet meer weg wil. “Het is voor iedereen gewoon goed zo!

We waren positief verrast over de afstemming van verschillende onderaannemers op elkaar, het ene busje volgde het andere op.

 

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.