Moderne jaren '70 woning

Gerealiseerd in het mooie en gezellige Bavel!

Verbouw in plaats van nieuwbouw

In Bavel, een mooi en gezellig dorp in Noord-Brabant, staan nog veel typisch jaren 70 huizen. Vaak met weinig fantasie gebouwd maar wel ruim en met grote percelen. Annelies en Paul waren eigenlijk hier niet naar op zoek, wel zochten ze bouwgrond in Bavel waar ze al jaren met veel plezier wonen. “Het is een heerlijk dorp, de kinderen sporten hier en hebben hier hun vrienden, net als wij. We wilden hier dan ook niet weg, maar zochten iets met meer ruimte, de mogelijkheid tot een slaap-en badkamer beneden en graag met dezelfde voordelen als onze bestaande woning”, aldus Annelies. Hierbij doelt ze op alle eisen van deze tijd waaronder een warmtepomp en zonnepanelen, maar graag ook een ruime tuin en een vrij uitzicht. Dat ze een “veeleisend setje” zijn, zijn hun eigen woorden, maar waarom ook niet, je kan het tenslotte maar beter in één keer goed doen!

Door hun programma van eisen dachten Annelies en Paul in eerste instantie aan het zoeken van een stuk bouwgrond, dat dit niet altijd even makkelijk is, zeker niet in hun regio, kwamen ze wel achter. “De kavel was of te groot, te klein, te duur of we werden uitgeloot, het was echt een uitdaging om iets te vinden wat precies goed was voor ons.” Tijdens deze zoektocht hadden ze al een paar keer contact gehad met Ruud van Roscobouw. Via vrienden wisten ze dat zij goede ervaringen hadden met het bedrijf, dat ze netjes en efficiënt werkten en dat er altijd een goede sfeer hing. Het was uiteindelijk ook Ruud die hen erop wees dat sloop en herbouw of verbouw van een bestaande woning wellicht ook een optie zou kunnen zijn. En na een welverdiende pauze in de zomer, tijdens de vakantie, zagen ze op Funda een “saaie” jaren 70 woning te koop staan. Paul twijfelde maar Annelies zag direct potentie in het huis, de prachtige tuin en de locatie.

“De kavel was of te groot, te klein, te duur of we werden uitgeloot, het was echt een uitdaging om iets te vinden wat precies goed was voor ons.”

veel ervaring met verbouw en kon snel het plan toetsen wat betreft de haalbaarheid en mogelijkheden. Hierbij scheelde het dat Annelies en Paul heel goed op een rij hadden staan wat hun wensen waren en dat ze al regelmatig in gesprek waren geweest met Roscobouw. Een goed contact tijdens zo’n proces is dan ook heel erg belangrijk, het is toch anders dan nieuwbouw, waar de planning en logistiek voornamelijk in handen ligt van het bouwbedrijf. Nu wilden Annelies en Paul samen met de kinderen ook veel zelf doen, bijvoorbeeld al het sloopwerk dat nodig was. Dat dit voor geen enkel oponthoud gezorgd heeft komt door de goede afstemming van de familie en Roscobouw op elkaar, beide partijen konden snel schakelen, waarbij een goed contact en communicatie onmisbaar waren. “Tijdens de verbouwing merkten we dat Roscobouw bleef meedenken met ons. Zo kregen we altijd goed advies, van deurhoogtes tot voegwerk en konden we bouwen op hun ervaring en expertise. Je denkt zelf niet altijd aan alles en we voelden dat we dingen los konden laten, soms best lastig bij je eigen huis, maar dit gaat automatisch op basis van vertrouwen”, aldus Paul.

“Tijdens de verbouwing merkten we dat Roscobouw bleef meedenken met ons. Zo kregen we altijd goed advies, van deurhoogtes tot voegwerk en konden we bouwen op hun ervaring en expertise.”

De verbouwing heeft uiteindelijk 4 maanden geduurd en het huis is echt onherkenbaar, modern en ruim, het heeft alles wat in deze tijd gevraagd mag worden van een huis en meer dan dat. Met een andere indeling, slaap-en badkamer beneden, aparte werkplekken voor Annelies en Paul, een ruime strakke woonkeuken en extra hoge deuren met slanke zwarte kozijnen, is het huis uit de jaren 70 sfeer getrokken. De bonus van de parkachtige tuin is onmiskenbaar de kers op de taart, een plek om niet meer weg te gaan. Alhoewel, Annelies en Paul hebben naar eigen zeggen genoten van het proces, dus wie weet. “Het was gewoon heel erg leuk om samen te doen, alles werd opgelost en er was nooit een punt van discussie. De mannen van Roscobouw zijn misschien wel wat kilootjes aangekomen door de goede verzorging, maar als dat het ergste is. . . . . . ”

“Het was gewoon heel erg leuk om samen te doen, alles werd opgelost en er was nooit een punt van discussie”

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
7 september 2024
.