Wat is casco oplevering? - Casco oplevering van een huis | Roscobouw
Waar moet ik rekening mee houden bij casco oplevering?

Waar moet ik rekening mee houden bij casco oplevering?

Uw nieuwbouwhuis casco op laten leveren, dit is bij sommige nieuwbouwprojecten een mogelijkheid. Vervolgens zal u zelf aan de slag moeten gaan om het huis af te maken.
Voor sommige mensen is casco bouwen een interessante optie. Maar onderschat het niet, bedenk wel goed van te voren waar u aan begint!

Casco betekenis
Wat is casco oplevering? Bij een casco oplevering zorgt de aannemer dat alleen de ruwbouw verzorgt wordt. Alleen de dragende constructies van het dak worden opgeleverd. Verder wordt het huis aan de buitenzijden wind- en waterdicht gemaakt, dus met dakpannen, deuren en ramen. Bij een casco woning moet u zelf zorg dragen voor o.a. binnenwanden, binnen kozijnen, sanitair en tegelwerk.

Soms is er ook de mogelijkheid tot maatwerk. In dat geval wordt er in overleg ook bepaalde delen van de binnenkant opgeleverd.
Deze manier van casco oplevering staat ook wel bekend als ‘casco op onderdelen’ en gebeurt vooral in de projectmatige nieuwbouw. Het casco huis kan dan bijvoorbeeld opgeleverd worden met leidingen, kabels, installaties e.d. Zelf zal u dan moeten zorgen voor de afwerking van de wanden, het stucen van de plafonds, de sanitaire voorzieningen en de keuken.

En nu, het afbouwen!
Of u nu volledig casco oplevert, of gebruik maakt van de zogenoemde ‘casco op onderdelen’, u moet hoe dan ook zelf voor de verdere afbouw zorgen. Enige handigheid in het klussen is hierbij dus wel van belang. Het zetten van de binnenwanden, trekken van kabels en leidingen, installeren van de meterkast, plaatsen van stopcontacten en het maken van lichtpunten zal allemaal voor uw eigen rekening komen. Ook het verwarmingssysteem installeert u zelf.
Daarnaast verzorgt u het tegelwerk, het timmerwerk en de sanitaire voorzieningen bij een casco woning.
Tot slot dan natuurlijk de afwerking, zoals het leggen van de vloer en het sauzen van de muren. Dit moet u natuurlijk in elke nieuwbouwwoning zelf regelen.

Waarom een casco woning?
Casco oplevering zorgt dus voor aardig wat werk. Waarom al die moeite nemen als u er voor kunt kiezen om dit alles door de bouwer zelf te laten doen?
De reden waarom mensen voor casco oplevering (of een vorm hiervan) kiezen, is omdat ze het leuk vinden om alles zelf te doen. Het geeft de mogelijkheid om het casco huis helemaal naar hun eigen stijl en voorkeuren af te bouwen.
Ook financiën kunnen een rol spelen. Een huis dat helemaal af is kost een stuk meer dan een huis dat casco wordt opgeleverd. Er hoeft nu namelijk geen aannemer betaalt te worden voor het afbouwwerk.

Bezint eer u begint!
Belangrijk bij een casco huis bouwen is wel dat u twee rechterhanden heeft, of in ieder geval goede connecties heeft die u kunnen helpen bij het afbouwen. Daarnaast is het handig wanneer u goed kunt plannen en organiseren. Er is namelijk een boel dat geregeld moet worden.
Houd ook het financiele plaatje overzichtelijk, de kosten van een casco woning moeten natuurlijk wel binnen uw budget vallen.

De haken en ogen bij casco
Een casco opgeleverd huis voldoet automatisch nog niet aan de juiste eisen die het Bouwbesluit en de Omgeversvergunning stellen. Hier zal u zelf voor moeten zorgen.
Voordat u in het huis mag gaan wonen, zal u het eerst moeten laten keuren door een instantie, zoals Bouw- en Woningtoezicht. Pas wanneer het huis goedgekeurd is, mag het bewoond gaan worden.
Bedenk ook dat uw garantie op bepaalde onderdelen van het huis zullen vervallen. Zeker op de onderdelen die u zelf heeft gecreëerd.
Ook kan het zo zijn dat de geldverstrekkers meer eisen stellen aan de financiering die nodig is voor het afbouwwerk.

De gemakkelijkste weg
Deze manier van oplevering houdt in dat bij de sleuteloverdracht het huis geheel is afgewerkt. Binnenwanden, kabels en leidingen zijn geplaatst. Het tegel- en timmerwerk is klaar. U hoeft eigenlijk alleen nog maar de woning aan te passen aan uw eigen stijl.

Wilt u meer informatie over een casco huis bouwen en oplevering, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Blijf op de hoogte via onze e-mailnieuwsbrief
Laat u inspireren door verhalen en ontwerpideeŽn!
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.