2 onder 1 kap woning bouwen

2 onder 1 kap bouwen? Dat heeft veel voordelen. Als bewoner/opdrachtgever bespaart u bijvoorbeeld op de bouwkosten van uw woning, terwijl u wél alle keuzevrijheid behoudt. Maar de ene 2 onder 1 kapwoning is de andere niet. Waar moet u op letten?

 

Bij het bouwen van een 2 onder 1 kap woning is het belangrijk dat beide eindgebruikers samen enkele belangrijke beslissingen nemen. Wat wordt de bouwstijl? Welke architectonische elementen vindt u belangrijk? Voor welke materialen kiest u? Wat is de meest ideale afwerking? [Lees meer]


2 onder 1 kap bouwen: keuzevrijheid!

Niettemin heeft u bij 2 onder 1 kap bouwen veel keuzevrijheid. Natuurlijk, de tussen- of scheidingsmuur is dezelfde, maar dat betekent niet dat de woningen elkaars spiegelbeeld hoeven te zijn. Integendeel! Vaak zijn het juist de verschillen in aanzicht of indeling die de 2 onder 1 kap woning een uniek, eigen karakter geven.


Speel met de verschillen!

Voorbeelden van stijlvol omgaan met bewuste asymmetrie zijn er genoeg. Variatie in gevelstenen en/of metselwerk, het aantal vensters (of het formaat ervan) of de positie van de beide voordeuren bijvoorbeeld. Eén voordeur in de voorgevel, die in de andere woning aan de zijkant? Het is heel goed mogelijk en kan esthetisch verrassend frivool overkomen.


2 interieurs onder 1 kap

Ook ín de 2 onder 1 kap woning is de keuzevrijheid onbegrensd. U bepaalt zelf welke indeling het beste bij u past. Meer ruimte in de woonkamer? Een grotere keuken? Een extra slaap- of werkkamer of een comfortabele serre of tuinkamer? De keuze is helemaal aan u.

 

2 onder 1 kap woning ontwerpen

De vier vaste architecten van Roscobouw hebben stuk voor stuk veel ervaring in het ontwerpen van 2 onder 1 kap woningen. Zij kunnen u dan ook uitstekend helpen bij het bepalen van vorm, indeling en materialen. Aanvankelijk bespreekt u uw gezamenlijke wensen; daarna is het tijd voor afstemming per woning. Op naar uw ideale 2 onder 1 kap woning!


Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte via onze e-mailnieuwsbrief
Laat u inspireren door verhalen en ontwerpideeŽn!
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.