Een passiefhuis bouwen bij Roscobouw

Wilt u een passiefhuis laten bouwen? Dan zit u goed bij Roscobouw. We zijn namelijk gespecialiseerd in het realiseren van passiefwoningen. Minimaal energieverbruik, comfort, gezondheid en efficiency zijn wat ons betreft dé kenmerken voor deze bouwstandaard van de toekomst.

Waar houden we rekening mee wanneer we een passiefhuis bouwen?

Bij het bouwen van een passiefwoning reduceren we warmteverliezen tot een absoluut minimum. Een passiefwoning beschikt namelijk onder andere over de volgende eigenschappen:

  • Optimale isolatie
  • Grote luchtdichtheid
  • Warmteterugwinning (via ventilatie)
  • Passieve warmtewinst (zon en bodem)

Het bouwen van een passiefwoning is lucratief

Kiest u voor het bouwen van een passiefwoning, dan bespaart u veel kosten. Gemiddeld verbruikt een passiefwoning 75% minder energie dan een traditionele nieuwbouwwoning. En dat merkt u in uw energierekening! Wanneer u een passiefwoning laat bouwen heeft deze namelijk geen conventioneel verwarmingssysteem nodig, terwijl er toch een aangenaam binnenklimaat heerst.

Passief wonen is aangenaam wonen

Een passiefwoning heeft een zeer goed geïsoleerde, kierdichte buitenkant. Er zijn nagenoeg geen  tochtverschijnselen. Daar tegenover staat een voortdurende (gereguleerde) aanvoer van gefilterde verse ventilatielucht. Dat systeem koppelen we aan een HR warmteterugwinsysteem, dat ervoor zorgt dat lucht in de winter warm de woning binnenkomt en in de zomer vice versa. Dankzij dat continue aangename en gezonde binnenklimaat hebben vocht, schimmel, pollen en insecten geen enkel bestaansrecht.

De helft minder CO2-uitstoot

Laat u een passiefwoning bouwen, dan woont u niet alleen comfortabel en energiezuinig; u levert ook een actieve bijdrage aan een betere wereld. Het totale primaire energieverbruik in een passiefwoning is namelijk maximaal 120 kWh/m2 per jaar. Dat betekent een CO2-uitstoot die minstens 50% lager is dan die van huidige standaard nieuwbouwwoningen.

Goed advies over passiefwoningen

Via Roscobouw kunt u zogenaamde PHPP-berekeningen laten uitvoeren. Via een PHPP-berekening bepalen we zeer nauwkeurig de energievraag van uw te bouwen passiefhuis. Het ideale resultaat: een passiefwoning met een optimale balans tussen een minimum aan installaties en een maximaal rendement uit bouwkundige maatregelen. Om hiervan te profiteren stuurt u een e-mail naar info@roscobouw.nl.