Energieneutraal huis bouwen

Energieneutraal huizen bouwen wordt steeds belangrijker. Wist u dat er in 2020 alleen nog maar energieneutrale woningen gebouwd mogen worden? Roscobouw onderscheidt zich op het gebied van energieneutraal bouwen, vanaf de planfase tot aan de oplevering. Of, zoals we het zelf graag noemen: van zero plan naar zero energy! Ook voor ú kunnen we een optimaal energieneutraal huis bouwen. 

We hebben veel kennis en kunde op het gebied van energieneutraal bouwen. Onze energieneutrale woningen winnen zelfs vaak prijzen. Neem de titel voor ‘Beste energieneutrale woning’ die we in 2014 wonnen. Samen met gespecialiseerde partners hebben we in ‘s-Hertogenbosch de allereerste particuliere energieneutrale rijtjeswoning van Nederland gebouwd!

Basis energieneutraal huis

Een energieneutraal huis heeft voor ons als basis de trias energetica. Dat houdt in dat het ontwerp en de bouwkundige schil de fundamenten zijn voor energiebesparing. Vervolgens passen we in onze ontwerpen waar mogelijk energiezuinige installaties toe. De dan nog benodigde energie wekken we vervolgens duurzaam op. In veel gevallen blijkt dat echter niet eens meer nodig te zijn.

Energieneutraal bouwen: eigenschappen

Energieneutraal bouwen kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Optimale isolatie
  • Warmteterugwinsystemen (wtw)
  • Energiezuinige installaties
  • Duurzaam energieopwekking (bijvoorbeeld door zonnepanelen of –collectoren)
  • LED-verlichting
  • Gasleidingloze bouw


Voordelen energieneutrale woning

Een energieneutraal huis bouwen heeft veel voordelen. Zo zijn uw energiekosten extreem laag, terwijl het wooncomfort onverminderd hoog blijft. In de zomer is uw energieneutrale woning bijvoorbeeld lekker koel; in de winter heerlijk warm. Daarnaast zijn energieneutrale huizen waardevast en door hun vooruitstrevende constructie en inrichting loopt u ook nog eens vooruit op de EU-regelgeving van 2020. Met een energieneutrale woning van Roscobouw bent u dus gegarandeerd klaar voor de toekomst!

Plan voor energieneutraal bouwen?

Een energiezuinig of –neutrale woning begint met een goed plan. Een goed bouwkundig ontwerp is namelijk de basis van een energiezuinige én comfortabele leefomgeving. Ook hierin bieden wij een totaalpakket. Kort gezegd betekent dit dat Roscobouw de realisatie van uw woning volledig verzorgt. Van het ontwerp tot en met de sleutel op uw voordeur. En uiteraard de nazorg.