2 onder 1 kap bouwen

2 onder 1 kap bouwen heeft veel voordelen. Als bewoner en opdrachtgever bespaart u bijvoorbeeld op de bouwkosten van uw woning, terwijl u wél alle keuzevrijheid behoudt. Maar de ene 2 onder 1 kapwoning is de andere niet. Waar moet u op letten? Bij het bouwen van een 2 onder 1 kap woning is het belangrijk dat u enkele belangrijke beslissingen neemt. Wat wordt de bouwstijl? Welke architectonische elementen vindt u belangrijk? Voor welke materialen kiest u? Wat is de meest ideale afwerking?

Bij 2 onder 1 kap bouwen heeft u keuzevrijheid!

Niettemin heeft u bij 2 onder 1 kap bouwen veel keuzevrijheid. Natuurlijk, de tussen- of scheidingsmuur is dezelfde, maar dat betekent niet dat de woningen elkaars spiegelbeeld hoeven te zijn. Integendeel! Vaak zijn het juist de verschillen in aanzicht of indeling die de 2 onder 1 kap woning een eigen karakter geven.

Speel met de verschillen

Een mooie manier van het bouwen van een huis is bouwen met asymmetrie. Voorbeelden van stijlvol omgaan met bewuste asymmetrie zijn er genoeg. Variatie in gevelstenen en/of metselwerk, het aantal vensters (of het formaat ervan) of de positie van de beide voordeuren bijvoorbeeld. Eén voordeur in de voorgevel, die in de andere woning aan de zijkant? Het is allemaal mogelijk en dit alles kan esthetisch verrassend frivool overkomen.

2 interieurs onder 1 kap

Ook in de indeling van de 2 onder 1 kap woning is de keuzevrijheid onbegrensd. U bepaalt zelf welke indeling het beste bij u past. Meer ruimte in de woonkamer? Een grotere keuken? Een extra slaap- of werkkamer of een comfortabele serre of tuinkamer? De keuze is helemaal aan u.

Laat de 2 onder 1 kap woning van uw dromen ontwerpen

De vier vaste architecten van Roscobouw hebben stuk voor stuk veel ervaring in het ontwerpen van 2 onder 1 kap woningen. Zij helpen u dan ook uitstekend bij het bepalen van vorm, indeling en materialen. Aanvankelijk bespreekt u uw gezamenlijke wensen; daarna is het tijd voor afstemming per woning. Op naar uw ideale 2 onder 1 kap woning! Laat u deze ontwerpen en bouwen door onze specialisten? Stuur dan een e-mail naar info@roscobouw.nl.