Bouwkavels Drongelen

Bouwkavels Drongelen: De perfecte locatie voor jouw droomhuis

Ben je op zoek naar een mooie plek om je eigen woning te bouwen? Kijk dan zeker eens naar deze bouwkavels in Drongelen. Je hebt er de mogelijkheid te wonen in dorpse rust en ruimte. In dit artikel vertellen we je over de bouwkavels in Drongelen en hoe we je kunnen helpen jouw droomhuis te bouwen.

Waarom kiezen voor een bouwkavel in Drongelen?

Rust en ruimte in een groene omgeving

Drongelen staat bekend om zijn rustige en groenrijke omgeving. Het dorp is gelegen aan de rand van de Biesbosch, waardoor je kunt genieten van prachtige natuurlijke landschappen en volop mogelijkheden hebt voor buitenactiviteiten. Of je nu wilt wandelen, fietsen of gewoon wilt ontspannen in de natuur, Drongelen heeft het allemaal te bieden.

Gunstige ligging

Daarnaast heeft een bouwkavel in Drongelen een gunstige ligging ten opzichte van diverse grote steden. Binnen korte tijd ben je bijvoorbeeld in Den Bosch, Tilburg of Breda. Zo profiteer je van de rust en ruimte van het platteland én heb je toch alle stadse voorzieningen binnen handbereik.

Zelf bouwen, volledige vrijheid

Het grote voordeel van een bouwkavel in Drongelen is dat je zelf volledige controle hebt over het ontwerp en de bouw van je huis. Geen standaardwoningen of compromissen, maar een woning die volledig voldoet aan jouw wensen en behoeften. Met je eigen bouwkavel kun je de indeling, stijl en grootte van je huis zelf bepalen.

Mogelijkheden op de bouwkavels in Drongelen

De kavels

Ruimte voor ruimte heeft aan de Kruisstraat in Drongelen 10 mooie bouwkavels in de verkoop. Twee kavels zijn direct vanaf de Kruisstraat bereikbaar. De overige kavels via een nieuwe toegangsweg, gesitueerd tegenover de Achterstraat.  De grootte van de kavels varieert van circa 550 m2 tot circa 947 m2. Een drietal kavels vormen een natuurlijke overgang naar het buitengebied en een tweetal kavels grenzen met de achtertuin aan het parkgedeelte.

Bebouwingsmogelijkheden

Bij het ontwerpen van je woning moet je wel rekening houden met de regels en voorschriften uit het bestemmingsplan. Een hoofdgebouw mag uitsluitend worden opgericht binnen het bouwvlak zoals aangegeven op de Verbeelding van het bestemmingsplan. Er mag 1 vrijstaande woning met bijgebouwen worden gebouwd en er dienen minimaal 2 parkeerplaatsen op eigen terrein te worden gerealiseerd. Een eventuele garage geldt niet als parkeerplaats.

Daarnaast moet ook het hoofdgebouw aan een aantal eisen voldoen. Zo mag de goothoogte van de kavels 1 t/m 3 maximaal 6 meter bedragen en de bouwhoogte 11 meter. Bij de kavels 4 t/m 10 is de maximale goothoogte 4 meter en de bouwhoogte 10 meter.

Verkoop van de kavels

De kavels worden verkocht door Ruimte voor ruimte. Je kunt je bij hen inschrijven voor een kavel. Ruimte voor ruimte heeft met de gemeente Altena afgesproken dat de bouwkavels eerst lokaal aangeboden worden. De inschrijftermijn sluit op 19 juni a.s. om 9.00 uur. Indien er na deze ronde nog bouwkavels beschikbaar blijven, worden deze via Funda aangeboden.

Ontwerpen en bouwen van de woning

Roscobouw als bouwpartner

Roscobouw is specialist in het ontwerpen en bouwen van woningen voor particulieren. Elke woning is bij ons maatwerk, net als elk bouwtraject. Wij onderscheiden ons door je op persoonlijke en intensieve wijze te begeleiden tijden het gehele proces. Het begint met het ontwerp van de woning. Samen met één van onze architecten bepaal je hoe jouw woning er uit komt te zien. Uniek bij onze manier van werken is dat wij vanaf het eerste schetsontwerp de prijs van de woning kunnen aangeven. Zo zorgen we ervoor dat het plan binnen het gestelde budget blijft.

Vrijblijvend informatief gesprek

Voordat je een kavel koopt is het natuurlijk belangrijk inzicht te krijgen in het complete financiële plaatje. Wil je weten of het haalbaar is om jouw woonwensen waar te maken op een kavel in Drongelen? Dan kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken, je bent van harte welkom. Laat je gegevens achter op onderstaand formulier en we nemen contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook op 0412 45 55 01.

Conclusie

Als je altijd al hebt gedroomd van het bouwen van je eigen woning in een mooie landelijke omgeving dan is Drongelen een perfecte keuze. Met de rustige en groene omgeving, de gunstige ligging en de vrijheid om zelf te bouwen, biedt Drongelen alles wat je nodig hebt voor jouw droomhuis. Kies je bovendien voor een professionele partij als Roscobouw om je woning te ontwerpen en bouwen, dan kies je ook voor een gestructureerd en plezierig bouwproces.

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.