Wat kost een eigen huis laten bouwen?

U hebt plannen om een nieuw huis te laten bouwen, maar wilt wel graag weten of dat plan financieel haalbaar is. Want wat kost een huis bouwen? Roscobouw brengt de kosten duidelijk voor u in beeld; kosteloos en vrijblijvend. Wij kijken niet alleen een aantrekkelijk geprijsde basisuitvoering, maar meteen ook alle door u aangegeven persoonlijke wensen. Op die manier komt u nooit voor verrassingen te staan.

Huis bouwen kosten

Plannen binnen het budget

De kosten van een huis bouwen verschillen per project. Wij kunnen u met alle soorten bouwplannen helpen, van klein budget plannen tot grote projecten. Wij zien uw budget als ons eigen budget. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij perfect bepalen wat wij kunnen betekenen binnen uw budget.

Een snelle prijsindicatie

Maar wat kost een huis bouwen? Op onze website vindt u een breed scala aan voorbeeld nieuwbouwwoningen. Wanneer u een woning ziet naar uw wensen dan kunnen wij een offerte op maat bieden. De offerte is afgestemd op uw eigen plannen en wensen. U kunt online op geheel vrijblijvende basis en kosteloos een afspraak met ons maken.

Onze brochure

De basismodellen in onze brochure hebben een lage prijs. U kunt bij ons ook de uitgebreide brochure aanvragen. U zult versteld staan van de mogelijkheden, uiteenlopend van een casco woning tot een sleutelklare woning.

Waar moet ik rekening mee houden bij het laten bouwen van een huis?

Het is voor veel mensen een droom om een eigen huis te bouwen. De kosten van een eigen huis bouwen lopen ver uiteen, de verschillende aspecten die hier invloed op hebben vindt u hieronder.

De bouwgrond en aankoopprijs

Het eerste wat u moet aanschaffen is natuurlijk grond om op te bouwen. Het scheelt al veel kosten als u daadwerkelijk bouwgrond heeft gekocht welke bouwklaar is. Bouwgrond is duurder dan normale grond, maar wel bouwklaar gemaakt. Ook wordt er zonder een bestemmingsplan niet snel groen licht gegeven om een huis te laten bouwen. Een perceel die te koop staat verschilt in prijs per provincie. Het is dus verstandig om alvast te bedenken in welke provincie u wilt gaan wonen. De prijs van de grond verschilt ook per stad of dorp. Het is aan te raden om het bestemmingsplan van de desbetreffende gemeente op te vragen om te kunnen bepalen of dat er op het door u gewenste bouwkavel gebouwd mag worden.

Aanvraag met bouwleges

Er is altijd een bouwvergunning vereist bij het bouwen van uw eigen huis. De bouwvergunning vraagt u aan bij de gemeente waarin u wilt gaan bouwen. Aan deze aanvraag zijn altijd kosten verbonden, de zogenoemde bouwleges.

De architect en andere specialisten

Voor het bouwen van een nieuwbouwhuis heeft u vrijwel altijd een architect nodig. Deze maakt het ontwerp van uw huis en kan hier ook de bouwtekeningen en bouwdetails bij maken en uittekenen. Al deze gegevens en details heeft u nodig bij de aanvraag van de bouwvergunning. De architect zorgt ook voor een stukje nazorg door de bouw te begeleiden en coördineren, zodat alles volgens het opgestelde plan verloopt.

Naast de architect kan het zijn dat u nog andere adviseurs nodig heeft. Adviseurs over geluid, constructeurs of een andere specialist. Dit is niet altijd nodig, maar indien dit van toepassing is brengen wij u hiervan op de hoogte.

Sloopwerk en sanering

Voordat het bouwen kan beginnen, moet de grond bouwrijp gemaakt worden. Dit betekent dat de bebouwing die er nog opstaat eerst verwijderd moet worden. De grond moet verder op maaiveld hoogte zijn en onvervuild opgeleverd worden. Het slopen van oude bebouwing kan al snel oplopen van enkele duizenden euro’s. De exacte prijs van de sloop ligt natuurlijk aan de omvang van de bebouwing en de eventuele vervuiling van de grond.

Uitritten en parkeerplaatsen

Het is natuurlijk makkelijk om een eigen parkeerplek te hebben bij uw nieuwe woning. Aan deze luxe zijn wel extra kosten verbonden. Voor het maken van een uitrit heb je namelijk weer een aparte vergunning nodig bij de gemeente. De uitrit loopt naar de openbare weg waardoor de gemeente de uitrit aanlegt en dit dus extra kosten met zich meebrengt.

Bent u benieuwd naar de kosten van een huis bouwen? Maak een vrijblijvende afspraak.