Een bouwrijp kavel

Is het uw droom om uw eigen huis volledig van de grond af aan op te bouwen? U begint dan met het kopen van een kavel. Het is belangrijk om te weten dat er bepaalde dingen zijn waar u op moet letten bij het kopen hiervan. De kavel moet namelijk wel ‘bouwrijp’ zijn, of anders in ieder geval nog bouwrijp worden gemaakt, voor u daadwerkelijk kunt gaan bouwen.

Wat is bouwrijp?

Een bouwrijp kavel houdt in dat het kavel startklaar is om te gaan beginnen met bouwen. Er zijn geen obstakels op het bouwterrein, de grond is schoon en de nodige voorzieningen zijn aanwezig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wegen en gas, water en licht.

Een kavel is niet altijd bouwrijp. Soms zal het de grond nog bouwrijp gemaakt moeten worden. Wellicht moet er nog een oud huis gesloopt worden, of moet de grond vlak gemaakt of opgehoogd worden. Een bouwrijp kavel is dus echt helemaal startklaar om te bouwen, er hoeven hier geen andere werkzaamheden meer verricht te worden.

Waar moet u rekening mee houden?

Meestal maakt de verkopende partij de bouwgrond al bouwrijp. Het scheelt echter veel gedoe, vertraging en onvoorziene kosten wanneer u zelf van tevoren al goed bekijkt of het kavel ook daadwerkelijk bouwrijp is. Denk onder andere aan:

  • Is de kavel goed bereikbaar?
  • Heeft de grond een schoongrondverklaring?
  • Liggen of staan er nog obstakels op de kavel?
  • Hoe is de afwatering geregeld?

 

Wanneer u twijfelt of uw grond helemaal klaar is voor gebruik, of wanneer u wat meer advies wilt, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u vertellen of het kavel aan de juiste eisen voldoet, of dat er nog iets moet gebeuren voordat er gebouwd kan gaan worden.

Infodag

Bezoek onze eerstvolgende infodag op zaterdag
8 juni 2024
.